Błąd
  • Szablon wyświetlający jest niedostępny. Skontaktuj się z administratorem witryny.

Produkt Festiwalu

Pierwszym produktem, który zdobył miano produktu Festiwalu Miodu i Chleba w Kamieńczyku jest chleb ze śliwka autorstwa Piekarni i Cukierni Janusza Romanowskiego z Goworowa. Prawdziwe piekarnicze delicje. Chleb ze śliwką, jeszcze cieplutki, rozchwytywany był przez uczestników I Festiwalu Miodu i Chleba w Kamieńczyku.

Podczas drugiej edycji produktem festiwalowym został wybrany miodownik autorstwa piekarni PSS Społem. Jest to ciasto z dodatkiem miodu pszczelego, przełożone kremem z kaszą manną, udekorowane orzechami włoskimi.

W 2014 r., trzecim produktem festiwalowym ogłoszono chleb Bartnik piekarni PSS Społem. Pyszne pieczywo żytnie z dodatkiem miodu pszczelego. Chleb produkowany jest na zakwasie, uzyskanym metodą fermentacji wielofazowej. Za sprawą miodu, jest nie tylko smaczny, ale i bardzo zdrowy.

Produktem Festiwalu Miodu i Chleba w Kamieńczyku podczas IV edycji tej imprezy został wybrany chleb żytni na zakwasie autorstwa Pawła Palichleba.


Najlepszym produktem V edycji Festiwalu został wybrany chleb turecki wypieczony przez Pawła Palichleba. Chleb wykonany z zaczynu poolish i mąki pszennej z rodzynkami. Swój ciemny kolor i słodycz zawdzięcza melasie oraz kawie. Przygotowanie takiego pysznego bochenka od czasu zrobienia zaczynu trwa aż 16 godzin!