Na licznych stoiskach można było skosztować swojskich potraw (nie tylko na bazie miodu), serów, wędlin i innych lokalnych przysmaków. Nie zabrakło rękodzieła i naturalnych produktów pszczelarskich.
Festiwal to jednak nie tylko kulinaria. Tradycyjnie dużym zainteresowaniem cieszyły się występy artystyczne. Na scenie zaprezentowały się m.in. Anna Kozłowska, Katarzyna Słowikowska-Zakrzewska, Eko Kabaret z Urli oraz uczestnicy Domu Dziennego Pobytu „Senior”. Odbył się także konkurs dla kół gospodyń wiejskich na najlepszą potrawę z miodem.
Dla najmłodszych przygotowano specjalną strefę animacji, w której dzieci – również z rodzicami – mogły wziąć udział w malowaniu uli, zabawach z Panem Pszczółką itp. Były też warsztaty pieczenia chleba i ciesielskie.
Jak co roku Muzeum Historyczno-Etnograficzne Henryka Słowikowskiego było otwarte dla gości wydarzenia.
Gwiazdą festiwalu była Gosia Andrzejewicz – mimo załamania pogody i ulewnego deszczu najwierniejsi fani piosenkarki zostali, by posłuchać jej największych przebojów.
Festiwal zorganizowali gmina Wyszków i Wyszkowski Ośrodek Kultury „Hutnik”. Partnerami wydarzenia byli: Powiatowe Koło Pszczelarzy w Wyszkowie, Ochotnicza Straż Pożarna w Kamieńczyku, Gospoda Kamieńczyk. Przedsięwzięcie współorganizowane z Samorządem Województwa Mazowieckiego.
































